Få ERP og Business Intelligence til at spille tæt sammen
Der er mange fordele ved en tæt integration mellem jeres ERP-system og en Business Intelligence-løsning. Vi ridser fordelene op for jer.
En stærk motor består af flere dele
Det har længe været kendt, at ERP og BI supplerer hinanden ualmindelig godt, og de virksomheder der vælger at integrere en stærk BI-løsning med deres ERP-system oplever markante fordele. Men hvorfor er det egentlig nødvendigt at have begge dele?
1. Bedre beslutningsgrundlag
Data fra ERP og andre kilder kan ved hjælp af Business Intelligence visualiseres og analyseres på en effektiv og mere overskuelig måde. Det giver virksomheden mulighed for at træffe bedre datadrevne beslutninger.
Her er et par eksempler på, hvordan ERP og BI tilsammen giver et bedre beslutningsgrundlag:
- Opnå bedre overblik over forsyningskæden ved at integrere et ERP-system, der kan spore og overvåge den end-to-end, og et BI-værktøj, som kan analysere data fra forskellige kilder, som salg, produktion og lagerbeholdning, og give en helhedsforståelse af, hvordan forsyningskæden fungerer.
- Forbedre kundeoplevelsen ved at bruge BI-værktøjer til at analysere kundeinteraktioner på tværs af forskellige kanaler, som sociale medier, e-mail og telefon, og identificere tendenser og mønstre for at forbedre kundetilfredsheden og fastholde kunderne.
- Optimer produktionen ved at integrere ERP-systemet med produktionsstyringsværktøjer, der kan overvåge produktionslinjerne og tilpasse produktionen i realtid baseret på efterspørgslen, og en BI-løsning, der kan analysere data fra produktionsprocessen og identificere ineffektive led eller flaskehalse.
- Identificer nye muligheder i markedet ved at bruge BI til at analysere data fra forskellige kilder som salg, markedsføring og konkurrentanalyse, og identificer nye markeder eller produkter med potentiale.
- Styrk den finansielle styring ved at bruge ERP-systemet til at administrere finansielle transaktioner og BI-løsningen til at analysere data fra forskellige kilder, som balance og resultatopgørelse, og identificer muligheder for at forbedre indtjeningen eller for at reducere omkostningerne.
- Træffe beslutninger baseret på fakta og ikke intuition ved at bruge BI til at analysere data og identificere trends og mønstre, der kan bruges til at træffe mere informerede beslutninger.
2. Øget automatisering og effektivisering
Et ERP-system kan hjælpe med at automatisere mange manuelle processer inden for økonomi- og forretningsdrift. Tilføjer du en styærk BI-løsning, er der endnu flere gevinster at hente, bl.a. fordi dataanalyse hjælper med at identificere områder, hvor processerne kan optimeres.
Her er et par eksempler på, hvordan:
ERP:
- Automatisering af fakturering og betaling
- Optimering af lagerstyring og produktionsplanlægning
- Integration af salg, produktion og levering
- Centralisering af data og styring af forsyningskæden
Business Intelligence:
- Analyse af kundeadfærd og salgsdata
- Identifikation af omkostningsbesparelser og optimering af forretningsprocesser
- Overvågning af nøglepræstationer og forecast-analyse
- Automatisering af rapportering og dashboarding
3. Øget transparens
Ved at kombinere kræfterne fra ERP-systemet og Business Intelligence, opnår virksomhederne øget transparens i forhold til deres forretningsdrift, og kan på den måde identificere nødvendige justeringer og tilpasninger, baseret på trends og mønstre i deres data.
ERP-systemer indeholder en stor mængde data om forretningsprocesser, men det kan være svært at analysere og udtrække værdifuld indsigt fra disse data uden den rette teknologi.
Business Intelligence kan integreres med ERP-systemet for at strømline dataindsamling og analyseprocessen, så virksomheden kan træffe mere informerede beslutninger om alt fra lagerstyring til markedsføringsstrategier.
4. Bedre kundeoplevelser
Kombinationen af ERP og Business Intelligence kan også hjælpe virksomhederne med at forbedre deres kundeoplevelse:
- Bedre kundeservice: Med et ERP-system kan virksomheder nemt samle alle kundeoplysninger ét sted, hvilket giver medarbejderne mulighed for at give mere personlig og effektiv kundeservice. Business Intelligence kan også anvendes til at analysere kundehenvendelser og identificere de mest almindelige problemer og spørgsmål, så virksomheden kan blive bedre til at imødekomme kundernes behov.
- Optimerede forsyningskæder: Med et ERP-system kan virksomheder nemt spore produktionsprocesser og andre dele af forsyningskæden fra start til slut. Det giver mulighed for at identificere flaskehalse og forbedre processerne, så kunderne modtager de rigtige produkter hurtigere
- Personaliserede tilbud: Business Intelligence kan bruges til at analysere kundedata og identificere mønstre og præferencer. Ved at bruge de oplysninger kan virksomheder tilbyde individuelle tilbud og anbefalinger til hver enkelt kunde, hvilket kan øge kundeloyaliteten og tilfredsheden.
Det perfekte match: Power BI og Business Central
Microsoft Power BI og Business Central er to kraftfulde løsninger, der tilsammen kan tilbyde en række fordele:
- Bedre datavisualisering: Power BI giver avancerede visualiseringsværktøjer, der kan bruges til at analysere og præsentere data fra Business Central på en mere intuitiv måde. Det gør det langt nemmere at træffe informerede beslutninger.
- Bedre forretningsindsigt: Business Central indeholder en række data om virksomhedens økonomi og drift. Ved at integrere det med Power BI, får du en mere omfattende analyse af dataene og dybere indsigt i din virksomheds ydeevne.
- Lettere adgang til data: Power BI giver mulighed for at oprette forbindelse til en række forskellige datakilder, herunder Business Central. Alt ligger i “skyen” hos Microsoft, så det er let at tilgå og analysere data fra forskellige kilder på samme tid.
- Automatiseret rapportering: Integreringen af Power BI med Business Central giver mulighed for at oprette automatiserede rapporter og dashboards, der opdateres i realtid, så virksomheden ikke skal bruge tid på at oprette rapporter manuelt.
eBook: Omsæt dine data til brugbar indsigt med BI
Er dine data meget spredte?
Har du ikke det komplette overblik over forretningskritiske data?
Vil du træffe bedre datadrevne beslutninger?
Hvis du svarer "ja" på et af de spørgsmål, bør du hente vores BI eBook.
Her får du 6 gode råd til, hvordan du får succes med Business Intelligence.
Sidder du tilbage med spørgsmål?
Det kan være en kompliceret sag at vurdere, om et BI-projekt eller et ERP-projekt giver mening for lige netop din forretning.
Vores linje er altid åben for gode spørgsmål om BI, ERP eller noget helt tredje.
Tag fat i os og få en uforpligtende samtale med en vores konsulenter.
Andre spændende artikler:
3 gode råd til dig der skal vælge Business Intelligence-værktøj
10 punkter: Før I går i gang med jeres Power BI-projekt
FAQ om forskellen på ERP og BI
ERP (Enterprise Resource Planning) og Business Intelligence (BI) er to forskellige softwareløsninger, der bruges i virksomheder til at håndtere og analysere data. ERP-systemer håndtere opgaver som økonomistyring, lagerstyring og produktionsoptimering, mens BI omsætter data til indsigt ved at synliggøre mønstre, prognoser og tendenser i virksomhedens data.
Oversat til praksis kunne et eksempel være, at ERP hjælper en produktionsvirksomhed med at håndtere lagerbeholdning og produktionseffektivitet, mens BI hjælper virksomheden med at analysere salgsdata for at identificere de mest populære produkter og hvilke kunder, der køber dem.