6 gode råd: Sådan fik Plantorama succes med BI
Business Intelligence er vejen til bedre beslutninger og en mere målstyret virksomhed. Overvejer du BI? Ved du, hvordan du får succes med projektet? Her er 6 gode råd fra CFO Torben Castenskiold fra Plantorama, der har været på en succesfuld BI-rejse.
Udnyt dine data optimalt og træf bedre beslutninger. Jo mere du ved om din forretning, desto bedre beslutninger kan du tage i forbindelse med din virksomhed. Det er den enkle logik bag Business Intelligence (BI).
Bliv en datadrevet virksomhed
BI gør det muligt at indsamle, analysere og omsætte alle dine data til forretningsindsigt. Et vigtigt element i BI er således, at du kan gøre din virksomhed datadrevet, og styre den ud fra fakta, fremfor mavefornemmelser. Medarbejdere og ledere i datadrevne virksomheder kan når og hvor som helst få overblikket over udviklingen i forretningen. Det skaber det bedst tænkelige fundament for at tage bedre og hurtigere beslutninger, og få en mere målstyret virksomhed.
Hvordan får du succes med BI?
Lige nu vælger et voksende antal virksomheder at udnytte de muligheder, som BI tilbyder, for at gøre deres virksomheder mere datadrevne. Danmarks største have- og dyrecenter, Plantorama, er et godt eksempel. Plantorama har sammen med NORRIQ været på succesfuld BI-rejse, hvor de ved at udnytte mulighederne i Business Intelligence har styrket både ledelsens og medarbejdernes evne til at tage de rette beslutninger på det rette tidspunkt. Det har øget bundlinjen hos Plantorama.
Overvejer du også BI?
Her er 6 gode råd om hvordan du får succes fra Plantoramas CFO Torben Castenskiold:
1. Start der, hvor det skaber størst værdi
"Ingen virksomhed kommer uden om BI. Men det er yderst vigtigt at du starter der, hvor det skaber konkret værdi, og hvor I kan overskue projektet. Siden kan du så udvide efter behov. Hold dig dog altid for øje, at et BI-system aldrig må være så simpelt, at ledelse og medarbejdere ikke motiveres til at bruge det. Find en god balance mellem det komplekse og det enkle, som skaber værdi for alle."
2. Forankring i organisationen er alfa og omega
”Det er helt afgørende, at BI bliver gjort nærværende i forhold til brugernes daglige opgaver. Brug derfor tid på at træne og uddanne både jeres superbrugere og jeres almindelige brugere. Gerne med ”on job” træning. Det gør BI langt mere konkret for den enkelte medarbejder.”
3. Bring data ud til medarbejderne på flere måder
”Det er vigtigt, at du gør data til en del af medarbejdernes dagligdag, og at du formidler data overskueligt ved hjælp af forskellige kanaler, der er relevante for de forskellige medarbejdergrupper. Det kan eksempelvis være data til ledelsen i form af rapporter sendt som email, eller det kan være grafer på en storskærm og oversigter på tablets osv. til medarbejderne.”
4. Ansæt en dedikeret BI-ressource
”Ansæt en dedikeret BI-ressource, en controller, der både kan hjælpe med at vedligeholde jeres system, og sikre dets fremadrettede udvikling. Det er en vigtig læring af vores egen BI-rejse.”
5. Hvil ikke på laurbærrene
”Udviklingen går stærkt, så sørg for at holde din BI-løsning opdateret. På den måde kan du få glæde af ny funktionalitet og nye add-on analysemuligheder, som f.eks. Predictive Analytics og Machine Learning.”
6. Vælg den rigtige partner
”Det er vigtigt at du vælger en BI-partner med dyb viden om ERP-systemer, og som derfor er i stand til at hjælpe dig med at skabe en problemfri og smidig integration på tværs af jeres BI-løsning, datawarehouse og ERP.”
Læs hele casen bag Plantoramas BI-projekt og se den nye videocase (2023)